Trend Setter Stockholm logo - länk till startsidan
 

Stygnfilskonstruktion

För att kunna sy ut en brodyr krävs först och främst en stygnfil.

stygnfilskonstruktion

Det innebär i korthet att man med hjälp av en speciell programvara programmerar in hur brodyren ska sys, när man vill att ny trådfärg ska användas etc. När programmeringen är gjord genereras stygnen vllket innebär att filen konverteras till maskinkod som brodyrmaskinen kan läsa.

Stygnfilen kan sedan användas till oräkneligt antal brodyrer, så länge som du vill ha den sydd i samma storlek och på samma material.

Vill man använda samma motiv till både keps, tröja, jacka etc. måste man göra en stygnfil till respektive material och/eller storlek. Olika material kräver olika uppbyggnader av stygnfilen och olika sorters understygn för att slutresultatet ska bli bra.

När det gäller storleken på brodyren så finns det inte något exakt procenttal som talar om hur mycket man kan förändra en stygnfil. Det måste avgöras från fall till fall. Ett riktmärke är att en 10-procentig ändring kan fungera utan att man måste göra om hela programmeringen.

Trend Setter Stockholm logo-nål  - länk till startsidan Företaget | Site Map | Personuppgiftspolicy | Kontakt | ©2006 Trend Setter Stockholm AB