Trend Setter Stockholm logo - länk till startsidan
 

Skötselråd brodyr

Var noga med att kontrollera plaggets skötselråd (finns på en etikett som sitter antingen i nacken eller i någon av sidsömmarna). Om det på denna anges att plagget ska tvättas i t.ex. 40°C, välj då ett sådant tvättprogram eftersom plagget annars kan förstöras. Plagget kan exempelvis krympa och då brodyrtråden inte krymper så kommer tyget runt brodyren att dra ihop sig och se "bubbligt" ut.

Tråden som används till brodyren tål att tvättas i temperaturer upp till 95°C, vilket gör att ditt val av tvättprogram styrs av plaggets skötselråd. Tänk dock på att broderade plagg ska tvättas med milt tvättmedel som inte innehåller blekmedel.

Behöver plagget strykas så stryk själva brodyren från avigsidan med ett medelvarmt järn (max 150°C). Håll inte järnet stilla när du stryker på brodyren och använd gärna pressduk. Använder du för varmt järn finns en risk att tråden smälter.

Vattentemperatur upp till 95°C, ej blekmedel, stryktemperatur upp till 150°C, begränsat kemtvättprogram (preklorerat eller hydrokarboner).

OBS Dessa skötselråd gäller enbart brodyrtråden. Glöm ej att kontrollera även plaggets skötselråd.

 

Trend Setter Stockholm logo-nål  - länk till startsidan Företaget | Site Map | Personuppgiftspolicy | Kontakt | ©2006 Trend Setter Stockholm AB